Grækenland2022_DSC03360.JPG

Om Koret

KONSERVATORIETS PIGEKOR ESBJERG blev oprettet på Vestjysk Musikkonservatorium i 1983 og ledes af konservatorielærer Lone Gislinge. Koret tæller ca. 50 sangglade og musikalske piger i alderen 12 – 19 år som kommer fra Esbjerg og omegn.

En gang ugentligt mødes pigerne til korprøve på konservatoriet og bliver for en stund en del af stedets miljø. Dette har gennem årene betydet mange forskelligartede og spændende opgaver i samarbejde med studerende og lærere og virket både motiverende og stimulerende for korets udvikling. Således er f.eks. Pigekorets julekoncert "De 9 Læsninger", sammen med Esbjerg Ensemble, blevet en traditionsrig begivenhed som har inspireret til indspilningen af cd’en ”Dejlig er jorden”.

Korets dagligliv er samværet og gruppearbejdet ved den ugentlige prøve. Hovedmålet er gennem stor alsidighed at vække pigernes nysgerrighed over for musikkens mange udtryksformer, og derved udvikle sangglæde, musikalitet og sans for samarbejde. Vigtigt har det altid været at bevare den danske sang- og musiktradition og med denne som basis, begive sig på opdagelsesrejse i de muligheder, den enorme, forskelligartede musikalske verden tilbyder.

Koret har lavet radio- og TV udsendelser, udgivet 5 cd’er samt medvirket på tre øvrige cd-udgivelser. Koret vandt i ’98, ’99 og ’01 den nationale korkonkurrence for børnekor ”Sangerdyst fra kyst til kyst”. I World Choir Games i Xiamen i 2006 opnåede koret en sølvmedalje og i "Bratislava Choir Festival" 2010 rejste koret hjem med 2 gulddiplomer. I 2015 vandt koret sølvdiplom ved European Choir Games i Magdeburg og senest i 2018 opnåede koret 2 gulddiplomer og vandt 1. placering i kategorien; "Open Competition for young adults" ved World Choir Games i Tshwane, Sydafrika. 

Koret har rejst- og afholdt koncerter i en stor del af de europæiske lande, USA, Canada, Syd-Korea, Kina, Uruguay, Vestafrika og Sydafrika. På disse rejser er knyttet en række kontakter til udenlandske kor, og flere gange årligt modtager Konservatoriets Pigekor spændende genbesøg i Esbjerg. De mange rejser og udvekslinger har givet koret mulighed for at præsentere dansk musik- og ungdomskultur og har desuden givet pigerne en fin indsigt i fremmede kulturer og levevis, som ellers havde været vanskeligt at opnå.

Søgeresultater: